blomster

08-10-2021
Af: olga golo
blomster i hald ege
 
Responsive image
foto af olga golo

Smukke og farverige blomster i haven du roligt kan spise. Jeg vil gerne præsente Kaprifolie i dag. På en 5 stjerner Gardasøens restaurant kan man få en ret pyntet med vidunderlige duftende blomster.  Det er kaprifolie. Ægte Kaprifolie er en lian, der dyrkes i haver. Hele planten, altså også de røde bær, er giftig.  Men man kan spise en enkel blomst, det har jeg gjort. Man kan skelne de spiselig og uspiselig kaprifolie bær. De spiselig kaprifolium er genkende ved sådanne tegn: bær er mørkeblå eller blå blå med lange stilke, frugterne er langstrakte, dækket med en voksagtig belægning, smagen er behagelig, frugtperioden forekommer i begyndelsen af sommeren, ikke-krøllende busk højst 2 m høj. Den spiselig kaprifolievariant, der tilpasser sig godt til forskellige klimatiske forhold og er velegnet til dyrkning i alle regioner. Jeg har den i min haven, Kaprifolien sorten Nordlys. Bland dens positive egenskaber er den behagelige dessertsmag af bær. Bærkompot af disse bær har vidunderlig smag og duft. 

Her er min opskrift på bærkompot med kaprifolien. Det er nemt og hurtigt at lave, fordi det tager kun 10-15 minutter. 
  • Forb. tid: 05 min
  • Tilb. tid: 10 min
  • Ret: dessert
  • Køkken: vegetarisk
  • Antal: 1 skål
Ingredienser:
  • 200 g friske eller frosne kaprifoliens bær 
  • 2 L vand
  • 20 lille ske sukker
Forfatter: Olga Golo
Sådan laver du bærkompot med kaprifolie bær.
  1. Start med at rense bær godt.
  2. Hæld vand i en gryde, tilsæt sukker
  3. Lad det koge 5 minutter, til bærkompotten har den rette konsistens og sukker er opløst
  4. Tilsæt kaprifolie bær og lad det koge mere 5 minutter, uden at det er kogt helt til grød
  5. Lad det køle lidt af. Opbevares i køleskabet max 2 dage
Pynt efter ønsker. Kaprifolie bærkompot er en lækre drink, der især nydes når den er varm i den koldt vinter. 

Kvindelige gymnastik

29.10.2022 ålborg

More / Mere

blomster

blomster i hald ege

More / Mere

Om os

Indehaver

More / Mere